Zezaš? Nisam znao da smo toliko pali na dno kace, da lopovi spremaju sačekušu radnicima posle radnog vremena, fazon "Zapamtićeš ti mene" i "Ako kradem, hoću da kradem na miru".
Nisam stigao pojedinačno da odgovorim svakome na upis, supruga mi reče da kao obezbeđenje na ulazu u Beo uglavnom zapošljavaju neke smotane i mutavce, ali se često rotiraju, jer zbog male plate daju otkaz, dok ne nadju drugog i tako u krug. Obično su to živi spomenici, a ne fokusirani i energični radnici obezbedjenja. U smislu da imaju direktan kontakt s lokalnom policijskom stanicom ili još bolje, Interventnom.
Druga stvar koja me posebno iznenadila je što njena firma pokreće tužbe i procese samo ako je ukupna vrednost krađe veća od 15.000. Zvuči mi nerealno mnogo, treba da je manje. Parfemi su medju skupljim stvarima, a kradu se i pomadice, brijači, hrana... Pa na pumpama pokreću procese protiv neplatiše goriva za iznos veći od 4000.
Jedina dobra stvar je što radnicama ne skidaju od plate, u slučaju krađe. Gotovo sve radnice imaju problem s venama, i nogama uopšteno, jer stoje po 6 do 8 sati, a u magacinu gde im je frižider, i kuhinja, imaju samo jednu stolicu. Namerno samo tu jednu. Da ne bi više žena ćaskalo, pilo, jelo, pušilo kad je pauza. Supruga u 90% slučajeva za vreme pauze nema ni gde da sedne da odmori, već pauza i čalabrc bude stojećki. Faktički dolazi kući neupotrebljiva za neki drugi posao koji bi radila posle radnog vremena...