Šta je novo?

Forum, sajt - sugestije, primedbe, pitanja

Spuštanje bilo koje polemike na lični nivo, treba da bude sankcionisano banom na neki broj dana koliko administrator pravilnikom odredi.

Svako na svoje mišljenje ima pravo, dok je ono izneseno tako da se niko licno ne vredja i slicno.

Forumas koji smatra da je spuštanjem na lični nivo komunikacije od strane tog ko je spustio, vredjan ili nesto slično, post treba da prijavi, pa ce administracija da proceni da li je prijava osnovana ili nije. A ne da nastavlja i na vređanje uzvraća vređanjem. U tom slučaju ban i za njega. Ako je za ovog prvog 5 dana, za njega 2.

Mora primena pravila i sankcija za nepostovanje. Tamo gde nije tako - nastaje anarhija.

Drugi forumasi ne treba da glume administratore i da se ponašaju kao da je forum njihovo privatno vlasništvo. Za to isto treba ban. Ako neki drugi forumas smatra da iz bilo kog razloga neki treći forumas krsi pravila foruma, treba i to da prijavi, pa administrator da resava. Može nekome i da se ne svidja odluka administratora, ali njegov forum - njegova pravila. Ako ti se ne svidja, ne moraš da pises na forumu.

Kao i za sve druge stvari utvrđene pravilnikom, kada se on krsi.

Svuda, ne samo na forumu. Onome ko nesvesno gresi, treba lepo objasniti da krši pravila. Onaj ko ih svesno krsi, mora da se sankcionise.

I pravilnik mora da bude isti za sve.

Ne želim ni ja.

Cena nekretnina ti je otprilike Defke spušta druge na najmaštovitije načine... kaže nekom parafraziram, ne mogu sad da se vraćam da prenesem doslovno zaista, kao super Mićo si nategao tu gangliju da kažeš nešto pametno.

Recimo, otprilike je to prosečan njegov post na ceni nekretnina.
Слажем се, и драго ми је што нисам тамо.

Tema je hijackovana, od likova koji pisu sta im padne na pamet, i produkuju 50 postova dnevno.
Ne znam kako stignu druge stvari da rade u zivotu...
Klasicne muske alapace.

Pa što ne prijavite ako nešto nije u skladu sa temom. Drugo, ponekad imam utisak kao da se tamo piše čisto da bi se njome poklopile sve druge stvari vezane za taj deo podforuma. Ni sam be znam koliko puta mi se desilo da maltene čim nešto napišem, u roku od manje od minuta se pojavi nova poruka o ceni nekretnina, iako je pre toga bila nekoliko sati poslednja poruka baš u toj temi.​

Pa što ne prijavite ako nešto nije u skladu sa temom. Drugo, ponekad imam utisak kao da se tamo piše čisto da bi se njome poklopile sve druge stvari vezane za taj deo podforuma. Ni sam be znam koliko puta mi se desilo da maltene čim nešto napišem, u roku od manje od minuta se pojavi nova poruka o ceni nekretnina, iako je pre toga bila nekoliko sati poslednja poruka baš u toj temi.​
Nema sta da se prijavljuje, vecina postova je o nekoj ekonomiji, stanovima u Bugarskoj, ko bi sta zeleo, ko sta jede, ko sta smatra o ovome i onome.
Ali ni to ne bi bio problem, da se ne ponavlja iznova, kao mrtva petlja.
I broj postova, po 10 strana dnevno se nakuca.
Onda i oni korisni postovi ostaju zatrpani djubretom.

Pa ako se piše o tome šta je kome na meniju, to svakako nije u opisu teme. Takve stvari mogu da se prijave da su "off topic" i rešen problem. Sa druge strane, možete (množina) da jednostavno smatrate da tema ne postoji (figurativno) i da istu više ni ne posećujete. Mnogo bolje će te se osećati. Ja tako radim sa pojedinim temama iz više razloga.​

Moze i tako, ali jednostavno ima clickbait naslov "Cene nekretnina" sve mislim procitacu nesto korisno.
Doduse ima i korisnih postova, ali su preplavljeni ovim drugim.

"Cene nekretnina" se pretvorila u neku "kafana" temu otkad je ukinut pristup registru cena nepokretnosti. Sad nema na osnovu čega i da se priča o cenama osim ko je šta video na oglasu i šta je kome rekao komšija. I onda tema ode u pravcu cena pljeskavica, stanova u Bugarskoj, emigraciji, i nekog suptilnog napušavanja među članovima koji su tamo jako dugo (neki samo na toj temi i učestvuju na celom forumu).

Mislim da ne bi bilo loše da se ta tema ostavi samo za razgovor o cenama, a da se kafana prebaci u Relax deo... Ne znam kako bi se to moglo izvesti, ali činjenica da ovo što se sad dešava tamo nije u duhu teme.

Sve postove iz te teme pisne u 2025 g. Prebaciti na temu -paralelni Beogra. Mada bi se lepo uklopili u mnoge druge kao ona o istraživanju svemira 🤣

Vrh