Šta je novo?

Opština Rakovica: opšta tema

Раковица као општина је неприродан творевина. Треба је расформирати и поделити између околних општина.

Драго ми је што сам одрастао и живим у Раковици а не у двојкокругу и околини. Овде барем има неке природе.

Ni Rakovica, ni Voždovac, ni Zvezdara, ni Grocka, a ni Čukarica, pa donekle i Savski venac i Palilula, kao ni NBG i Zemun oko blokova između Tesle i Pupina, nisu prirodna tvorevina. Možda bi i Vračar trebalo redefinisati, pa i Stari grad minimalno... Pisah o tome ranije u temi o opštinama. Nama trenutna podela nikako nije srećno rešena i ukrupnjavanje pojedinih opština a usitnjavanje drugih bi u mnogome (raz)rešilo određene probleme koje imamo. Možda bi tako tada i sami stanari nekih novoformiranih / prekomponovanih opština bili aktivniji i agilniji u rešavanju svojih problema.

Evo baš ovih dana čitah dopune za PGR i tamo se spominje izgradnja deponije na teritoriji Rakovice. I to takva koja će samo nekome koristiti da se ugradi sa njenom izgradnjom, a suštinski neće služiti ničemu jer će se đubre odatle preseljavati opet u Vinču. Isti taj PGR uvodi brigu o zelenim površinama, a ovamo u toku plan koji i ovo malo zelenila u Kneževcu ukida. Obzirom da su ljudi inertni po pitanju Bul. patrijarha Pavla, pitanje je koliko su informisani i o ovome što sam napisao.

P. S.
Čast izuzetcima.​

Poslednja izmena:
Драго ми је што сам одрастао и живим у Раковици а не у двојкокругу и околини. Овде барем има неке природе.​
To što je krug dvojke postao nešto sasvim drugo od onog izvornog, ne znači da je loše mesto za život, ali nije ni idealno. Ja recimo ne mogu da zamislim sebe kao stanovnika tog dela, ali to je stvar ličnog osećaja i pripadnosti nekom kraju / opštiini.​

odkud znas? mislim, kako ti uopste sad mozes da stignes do kruga dvojke 🤣 🤣 🤣
ja majci potrebstine dostavljam dronom sa Kosutnjaka
Тако што се сналазим и увек стигнем без проблема а најчешће идем на Звездару.
To što je krug dvojke postao nešto sasvim drugo od onog izvornog, ne znači da je loše mesto za život, ali nije ni idealno. Ja recimo ne mogu da zamislim sebe kao stanovnika tog dela, ali to je stvar ličnog osećaja i pripadnosti nekom kraju / opštiini.​
Више пута сам спавао у Двојкокругу јер познајем људе који тамо живе и никако не бих могао да се уклопим. Њима је све ван Кнеза Милоша далеко и неће да се цимају нигде даље ако немају разлог за то. Тамо и онако живе само богаташи.

Тако што се сналазим и увек стигнем без проблема а најчешће идем на Звездару.
ja percepiram snalazenje kao neku vanrednu situaciju (rat, poplave, 1000g kise, maraton....) putovanje od tacke A do tacke B u 21 veku u urbanom delu metropole, kako se Beograd predstavlja, ne bi trebao da bude snalazenje

Ја ти кажем да се без проблема крећем по граду свуда. Био сам скоро свуда осим општине Гроцка, тамо никад нисам био и нећу.

Vrh