I ja sam ovo primetio da mi se desava, u poslednjih par godina bi se razboleo cim uzmem par dana da odmorim
Uključi ti se taj neki mod da nešto mora da se odradi i onda zbog te želje se ne razboliš, ali premor čini svoje telu i to odlažeš. Isto kao i kada si gladan, pa neki preuveličavaju moram nešto da pojedem, neki ustaljeni oblik u mozgu, a u stvarnosti možeš dosta dana bez hrane.
Iako nikad nisam išao na meditacije i jogu, ali to te uči kontroli i smirenosti, ne može to svako.
Kako su ranije ljudi, uključiš svu svoju snagu da loviš plen i tu nema odustajanja. Tako i ti samo u poslu.
Mene isto kada vidi jedan od najboljih drugara (koji je sigurno zaposlen i radi 8h i to je to) skroz nikakvog nekad, e pa ti si bolestan idi odmori, e moj druže ne mogu ja sada biti bolestan u petak ću se razboleti i uzeti produženi vikend da ozdravim, jer i sam znam da sam došao sa twlom do te faze.
Ok, poslednje cimanje će biti da odvezem iz grada u neku prirodu/planinu i da se tamo odmorim u SPA i sauni koja će mi izlečiti prehladu prouzrokovanu umorom i padom imuniteta na ležaljci pored bazena ću zaspati pa mi se desi da nekad i zahrčem kada sam baš ono totalno došao pre toga do ivice umora

Čist vazduh, kvalitetna hrana, neopterećena šetnja, spavanje i SPA, Sunce i ako može more to je idealno.
Isto šta sam primetio u tom okruženju i boravku stvarno hoću kvalitetno i da se hranim, čorbice, meso, krompir, salate, riba.
Meso i riba naravno ako može u komadu i sveže, krompir pire ili u krompir u gaćama, uvek pitam šta se preporučuje i šta je sveže, teletina, doručak su jaja na bilo koji način spremljena nikako burek ili pekara.
Takodje sam na moru pogotovo kada budem 15-20 dana onda stvarno planiram i gledam gde ću da večeram i posle nekoliko dana kada se skroz opustim onda mi to bude jedna od tema tokom dana, pa kasnije i u restoranu priča sa vlasnikom ili konobarom šta je sveže i izučavanje te ribe i googlanje te hrane koju naručujem.