Nešto mi se čini da smo i ubrzane dronove, i ove sankcije (tj prestanak odlaganja) i bugarsku slavinu zaradili onom paradom.Zato ovaj zakazao hitno obraćanje danas u 13h zbog Erdogana i Kurtija a u stvari da pokrije ovo.
Nešto mi se čini da smo i ubrzane dronove, i ove sankcije (tj prestanak odlaganja) i bugarsku slavinu zaradili onom paradom.Zato ovaj zakazao hitno obraćanje danas u 13h zbog Erdogana i Kurtija a u stvari da pokrije ovo.
Sankcije su i do sada odlagane kako bi evropske firme koje posluju sa NISom imale vremena da prilagode poslovanje novonastalim okolnostima. Zabluda je da su odlagane zbog nas.Naši jesu nesposobni i neodgovotni, ali je JANAF firma iz Evropske unije i nije im bilo teško da to urade. Mi smo zemlja trećeg sveta i naša vlast ima vezane ruke, koliko god mlatili da smo kao bitni.
Prošli put kad je paradirao sa tenkovima, Kurti dobio Javelin bacače, sad kad je paradirao sa ovom tehnikom Kurti dobio dronoveNešto mi se čini da smo i ubrzane dronove, i ove sankcije (tj prestanak odlaganja) i bugarsku slavinu zaradili onom paradom.
Jesu, za ekipu blisku vlasti. Isto kao i 90tih.Sankcije su razvojna šansa za domaću ekonomiju, nemojte tako
U svim tekstovima koji su se do sada bavili sankcijama je naglašavano da NIS Rusiji prihoduje svega 1% prihoda što je za samu Rusiji veoma zanemarljiva cifra kada se govori o novcu.Pitanje jedino jeste da li će NIS biti nacionalizovan ili će biti pušten da propadne.
Sankcije su posledica odluke Vlade Srbije kada su decembra 2008 godine na čelu sa Borisom Tadićem NIS prodao Rusima uz garancije da će Srbija dobiti gasovod Južni tok.Sankcije su posledica geopoiitičke sudbine Srbije. Crtaju se linije razgraničenja još jednom u Evropi, samo što će ovog puta linija istočnog bloka biti pomerena mnogo više udesno.
Pitanje jedino jeste da li će NIS biti nacionalizovan ili će biti pušten da propadne. Povratka na staro neće biti dok se USA i Rusija ne usaglase, a to ne deluje ni blizu zasad.
U svim tekstovima koji su se do sada bavili sankcijama je naglašavano da NIS Rusiji prihoduje svega 1% prihoda što je za samu Rusiji veoma zanemarljiva cifra kada se govori o novcu.
Sa druge strane NIS im je važniji kao geostrateški resurs.
Čini mi se da će biti kao i sa Kosovom kad je Retardić rekao Merkelovoj da neće ništa da potpiše sa Kosovom kad mu ona odgovorila "ima ko hoće"
Ista sudbina može čeka i NIS, naći će nekoga ko će hteti da ga nacionalizuje ili će on sam to da uradi zarad ostanka na vlasti kad vidi da je sateran u ćošak.
Mislim da je NIS poslednja prepreka za potpunu integraciju Srbije u zapadni sistem.
Kad i ako se Rusi isteraju iz NIS-a i ako se nađe rešenje za gas ništa ga ne sprečava da uvede sankcije i okrene se u potpnusti EU i NATO (što opet sumnjam ali ajde)
Naravno da nije.Sankcije su posledica odluke Vlade Srbije kada su decembra 2008 godine na čelu sa Borisom Tadićem NIS prodao Rusima uz garancije da će Srbija dobiti gasovod Južni tok.
to je bio užasan potez, ali nikako ne može biti opravdanje za nešto 17 godina kasnijeSankcije su posledica odluke Vlade Srbije kada su decembra 2008 godine na čelu sa Borisom Tadićem NIS prodao Rusima uz garancije da će Srbija dobiti gasovod Južni tok.
Turcii ostaje da vidimo ko će prvi da nas bombarduje
to je bio užasan potez, ali nikako ne može biti opravdanje za nešto 17 godina kasnije
Sankcije su posledica odluke Vlade Srbije kada su decembra 2008 godine na čelu sa Borisom Tadićem NIS prodao Rusima uz garancije da će Srbija dobiti gasovod Južni tok.
Verovatno će sada krenuti uboz benzina i dizela. Rafinerije u okolinu će dosta da zarade na nas. Ne znam da li radi ona u B Brodu, i da li je i ona pod sankcijama, ta nam je najbliža, tu su i Madjari, Rumuni, Bugari, Grci, ...
Sad ćemo tek da vidimo kakvo smo đubre sipali u rezervoare kad stigne strano gorivo