Šta je novo?

Svetska politika

Naprotiv, ona je jedna od simpatičnih osoba iz čitave te ekipe Evropskih poltičara, ako ih posmatramo samo kao obične ličnosti, izvan politike. Njoj se sve vidi na licu, nije u stanju da sakrije osećanja niti to pokušava. Ima bezbroj duhovitih snimaka njenih "faca". Izrazito je inteligentna.

Hahahha zar nisi ti onaj koji je pre mesec dana tvrdio da Starmer i Makron šmrču kokain na osnovu mrljavog snimka i tvrdnji Ruskih KGBovaca?

I od kada ti to podržavaš i braniš desničare?

Ništa nisam rekao o njenim političkim stavovima. Rekao sam: "ako ih posmatramo samo kao obične ličnosti, izvan politike.". Pošto je tvrdnja da su "svi odreda degenerici" očigledno takođe bila usmerena na lične osobine, a ne političke stavove.

Ja lepo kažem da su svi odreda degenerici.

Makron, Šolc, vrh EU, Tramp, Bajden, Trudo, Starmer, Putin, Vini Pu, Salmani, Netanjahu, ovi glavni u Iranu, glavni u Pakistanu, Modi, Milei... sve debil do debila.

I zmije i psihopate iz senke koji ih pritiskaju ili savetuju (bogati i moćni).

Ovim tempom i smerom, biće pravo čudo ako svi dočekamo 2040.
Просто је свака политичка елита дегенерација. Тако је било и у Риму, тако је било и на дворовима западне Европе, и код њих је елита у континуитету.

Ništa nisam rekao o njenim političkim stavovima. Rekao sam: "ako ih posmatramo samo kao obične ličnosti, izvan politike.". Pošto je tvrdnja da su "svi odreda degenerici" očigledno takođe bila usmerena na lične osobine, a ne političke stavove.
Pa i jesu degenerici.
Tramp, Bajden, Meloni, Makron, Sarkozi, Šolc, Merkelka, Starmer, Sunak, Mejova, Milei, Orban, Putin, Vini Pu, Salmani, Borelj, Trudo, Kim... Netanjahu...

Svi su ili narkomani, ili psihopate ili imbecili. Ili kombinacije toga. Na primer Netanjahu nije imbecil ali je psihopata. Trudo nije psihopata ali je imbecil.

I mani me tog razdvajanja ličnih osobina od političkih. Ne može osoba da bude kvalitetan vladar ako je kao ličnost otpad ili ako je prosto degenerik.

Jel bi ti dao električaru koji je non stop pijan ili koji je potpuni psihopata da ti razvodi struju po kući? Jel bi na psihološkom testiranju za policajca pustio nekog psihopatu da prođe dalje, dobije pištolj i postane vlast? Pa ne bi. Pa pusti me onda tih blesavih priča da se kod političara gleda samo politika a ne i ličnost.

Uostalom evo šta su svetski političari kao politički subjekti uspeli da urade u zadnjih 15ak godina? Šta su uspeli Bajden, Putin, Makron, Meloni... ? Ništa, samo da dodatno srozaju i gurnu svet u još više kriza, koje se samo ređaju jedna za drugom. Za koje niko nikad ne odgovara a račune na kraju plaćamo mi kmetovi po Srbiji, po Evropi, po Rusiji, po Aziji... Dakle svetski političari su nule kao osobe, nule kao stručnjaci, nule kao vođe. Svi do jednog. Svi. I tu je kraj. Ne ulazim ovde u to ko navija za koju stranu (briga me više, iskreno). Već kažem da su psihijatrijski slučajevi koji svi skupa srozavaju ceo svet.
Просто је свака политичка елита дегенерација. Тако је било и у Риму, тако је било и на дворовима западне Европе, и код њих је елита у континуитету.
Jeste to oduvek tako ali je u zadnje vreme sve gore i gore. Ozbiljnija je bila politika u drugoj polovini prošlog veka. Ovo sad je sve na nivou vrtića i rijalitija. Ranije su se bar zentali i trudili da ne ispadnu majmuni pred kamerama, novinarima ili glasačima. Sada mrtvi ladni izlaze pred kamere drogirani, prave rijaliti cirkuse na binama (paćenik Milei), leče komplekse, nepripremljeni daju izjave, gube se... Sve bolid do bolida. Zato što smo globalno dozvolili da se sve relativizuje i da se nenormalno proglasi normalnim. I da se izgubi sram.

Stavio si slilku Đorđe Meloni i rekao su svi degenerici. Rekao sam da ona nije. Nezavisno od njenih političkih stavova, ima mnogo njih koji je zaista vole. Tipični Intalijan, bukvalno stereotip iz Američkih filmova. Emotivan, ekspresivan, sa puno gestikulacije i brzih promena raspoloženja. Na snimcima Evropskih političkih skupova izgleda kao da je bukvalno pala sa Marsa u skup izveštačenih i lažnih osmeha i tobože pokeraških faca. Itd, da ne ulazim sad u njenu politiku. Pametna je, politički oprezna, ljudi je vole, pa za nju ne bih rekao da važi tvoj opis. A i za par drugih drugih bi se moralo raspravljati da li su "degenerici" ili prosto slede objektivnu realnost polititičkih odnosa u svetu bez imalo milosti i obzira. Da li je to baš isto? Šta bi smo MI preduzeli na njihom mestu kad bi od NAS zavisili životi i sudbine miliona naših ljudi koji su nam poverovali da ćemo uraditi ono što je za njih najbolje?

@Bender Rodriguez je potpuno u pravu.
POstoji studija o tome. Autor je ni manje ni vise nego lord Dejvid Oven, osoba koja je jako odbro poznavala lidere u ex yu i sire.

Besides the good politicians who have worked in favor of humanity, history has also been shaped by malicious political actors. These leaders have often created their own ideologies to justify the logic of their policies. These leaders are often labeled as sick. David Owen, professor of social and political philosophy at the University of Southampton, was particulary interested in the following topic: how is illness (mainly mental illness) connected to the positions that confer authority and power?

Stavio si slilku Đorđe Meloni i rekao su svi degenerici. Rekao sam da ona nije.
Ja bih rekao da jeste.
Nezavisno od njenih političkih stavova, ima mnogo njih koji je zaista vole.
Pa i Trampa mnogi vole pa to opet ne menja činjenicu da je degenerik.
A i za par drugih drugih bi se moralo raspravljati da li su "degenerici" ili prosto slede objektivnu realnost polititičkih odnosa u svetu bez imalo milosti i obzira.
Nešto slede, a nešto su i sami napravili.
Njihovi prethodnici su uglavnom bili degenerici ( Bajden, Sarkozi, Merkelka...) i sad su i ovi isto tako degenerici, koji samo produbljuju grob koji su započeli da kopaju ovi pre njih.

Zato sam lepo napisao da njesra i nizanje debila po svetu traju 15ak godina, a ne 3 ili 5.
Šta bi smo MI preduzeli na njihom mestu kad bi od NAS zavisili životi i sudbine miliona naših ljudi koji su nam poverovali da ćemo uraditi ono što je za njih najbolje?
Za početak svako normalan i pristojan se ne bi drogirao. I ne bi se blamirao i majmunisao pred kamerama.

Mnogo si uzeo da filozofiraš i mudruješ za nekoga ko je apsolutno samouvereno tvrdio da se Starmer i Makron drogiraju samo na osnovu mrljavog snimka iz kuhinje KGBa. I za nekoga ko je u zadnjih par godina izvrteo mnogo međusobno kontradiktornih i suprotstavljenih političkih stavova i strana.

ЕУ десничари и ЕУ левичари и либераши, као и САД десничари, САД тзв. левичари и либераши су сви скупа иста екипа изопаченика из подређених породица. Клинтон и Трамп су стари ортаци.

déjà vu

The alarming rise of US officers hiding behind masks: ‘A police state’

Sam Levin in Los Angeles

"Is there any precedent in the US for this kind of widespread law enforcement masking?

I’m not aware of any period where US law enforcement officials wore masks, other than the lone ranger, of course. Masking has always been associated with police states. I think the masking symbolizes the drift of law enforcement away from democratic controls. We see this during protests. We see this in Ice raids. And we see this in the excessive secrecy in which law enforcement has increasingly operated since the 9/11 terrorist attacks."

Cops—and ICE—need to stop wearing masks

AP25162096828624.jpg.jpg

Da li on izmišlja ili je Aca mislio da je dobra ideja da malo pripreti?
Prior mi je bukvalnio na 50/50.

Само си нам још ти фалио. (Слика је позајмљена са српског Редита.)
Pogledajte prilog 243054
Ако нам је за утеху, светске владе су постале фарса свуда у свету осим у Кини.

Чак и САД, да ли из нехата услед краткорочних интереса овог кловна или ипак прорачунато учвршћују власт Жвалавог. Још мало па Хуља постаде Обилић.

Ако нам је за утеху, светске владе су постале фарса свуда у свету осим у Кини.

Чак и САД, да ли из нехата услед краткорочних интереса овог кловна или ипак прорачунато учвршћују власт Жвалавог. Још мало па Хуља постаде Обилић.
Кад помену фарсу... Да видимо шта се дешава у Русији.

Знао сам да ме Лавров подсећа на нешто.

1751289015584.png

Фејк њуз за Лаврова. Британска служба намерно лоше превела оно што је заправо изјавио а изјавио је суштински супротну ствар.

Хајде да се бавимо мало истином:

Дакле, Хуља нас је везао за декадентне западне монструме, педофиле и криминалце којима плаћамо милијарде из сопственог џепа.

А што се Руса тиче, Дугин је прексиноћ оплео по Хуљи и рекао да га српски народ не жели а одмах након тога највећи руски твитер налози на енглеском су кренули са истом причом. Биће да је Русија прва сила која га је напустила, из својих интереса наравно. Но, интереси нам се и сада поклапају као што су се углавном поклапали од Санстефанског мира на даље.

Губитак руске подршке је разарајућ за његов рејтинг док би му губитак подршке запада повећао исти али оперативно и економски би љоснуо. Нашао се дебил у немогућој позицији.

Poslednja izmena:
Pa kad je nastavio da prodaje oružije Ukrajini i posle prvog, ljubaznog upozorenja da to ne radi. Sledeća Ruska reakcija je očigledno već manje ljubazna.

To naravno ne znači da se treba svrstati uz Rusiju. Ili uz Zapad. Ali znači da to više nije neutralnost koju je on sam, sasvim ispravno, proklamovao kao našu optimalnu spoljno političku poziciju.

Новина је да су активирани домаће нво и покрети и редом преносе фејк њуз о Лаврову. Еко стража нпр.

THE PERCENTAGE OF YOUR LIFE RUSSIA/USSR HAS BEEN AT WAR, BY BIRTH YEAR:

| 1926: 32% | 1951: 28% | 1976: 25% | 2001: 100% |
| 1927: 35% | 1952: 27% | 1977: 26% | 2002: 100% |
| 1928: 38% | 1953: 26% | 1978: 27% | 2003: 100% |
| 1929: 41% | 1954: 25% | 1979: 28% | 2004: 100% |
| 1930: 44% | 1955: 24% | 1980: 29% | 2005: 100% |
| 1931: 47% | 1956: 23% | 1981: 30% | 2006: 100% |
| 1932: 50% | 1957: 22% | 1982: 31% | 2007: 100% |
| 1933: 53% | 1958: 21% | 1983: 32% | 2008: 100% |
| 1934: 56% | 1959: 20% | 1984: 33% | 2009: 100% |
| 1935: 59% | 1960: 19% | 1985: 34% | 2010: 100% |
| 1936: 62% | 1961: 18% | 1986: 35% | 2011: 100% |
| 1937: 65% | 1962: 17% | 1987: 36% | 2012: 100% |
| 1938: 68% | 1963: 16% | 1988: 37% | 2013: 100% |
| 1939: 71% | 1964: 15% | 1989: 38% | 2014: 100% |
| 1940: 74% | 1965: 14% | 1990: 39% | 2015: 100% |
| 1941: 77% | 1966: 13% | 1991: 40% | 2016: 100% |
| 1942: 80% | 1967: 12% | 1992: 41% | 2017: 100% |
| 1943: 83% | 1968: 11% | 1993: 42% | 2018: 100% |
| 1944: 86% | 1969: 10% | 1994: 43% | 2019: 100% |
| 1945: 89% | 1970: 9% | 1995: 44% | 2020: 100% |
| 1946: 85% | 1971: 8% | 1996: 45% | 2021: 100% |
| 1947: 80% | 1972: 7% | 1997: 46% |
| 1948: 75% | 1973: 6% | 1998: 47% |
| 1949: 70% | 1974: 5% | 1999: 48% |
| 1950: 30% | 1975: 24% | 2000: 100% |

nema bas neke razlike...

Amerikanci više ne daju oružje Ukrajini. Kao što se i predvidjalo, polako će da se izvlače, EU ne može (ili ne želi) da ih zameni. Rusija ima otvorena vrata, pitanje je samo da li ima snage za to? Pozicija Kine postaje sve jača.

Ovo je naravno samo šala. Ali šale u kojima ne postoji bar malo zrnce istine nisu smešne.

"Rođendanska" vojna parada se ranije skoro i da nije održavala (250 godina vojske ali i Trampov rođendan!)

Poslednja izmena:
"Naseljenici"

Vau. Ovo pomalo liči na onaj stari BBC, kakav je bio u danima stare slave.

Poslednja izmena:
Vrh