Ništa nisam rekao o njenim političkim stavovima. Rekao sam: "ako ih posmatramo samo kao obične ličnosti, izvan politike.". Pošto je tvrdnja da su "svi odreda degenerici" očigledno takođe bila usmerena na lične osobine, a ne političke stavove.
Pa i jesu degenerici.
Tramp, Bajden, Meloni, Makron, Sarkozi, Šolc, Merkelka, Starmer, Sunak, Mejova, Milei, Orban, Putin, Vini Pu, Salmani, Borelj, Trudo, Kim... Netanjahu...
Svi su ili narkomani, ili psihopate ili imbecili. Ili kombinacije toga. Na primer Netanjahu nije imbecil ali je psihopata. Trudo nije psihopata ali je imbecil.
I mani me tog razdvajanja ličnih osobina od političkih. Ne može osoba da bude kvalitetan vladar ako je kao ličnost otpad ili ako je prosto degenerik.
Jel bi ti dao električaru koji je non stop pijan ili koji je potpuni psihopata da ti razvodi struju po kući? Jel bi na psihološkom testiranju za policajca pustio nekog psihopatu da prođe dalje, dobije pištolj i postane vlast? Pa ne bi. Pa pusti me onda tih blesavih priča da se kod političara gleda samo politika a ne i ličnost.
Uostalom evo šta su svetski političari kao politički subjekti uspeli da urade u zadnjih 15ak godina? Šta su uspeli Bajden, Putin, Makron, Meloni... ? Ništa, samo da dodatno srozaju i gurnu svet u još više kriza, koje se samo ređaju jedna za drugom. Za koje niko nikad ne odgovara a račune na kraju plaćamo mi kmetovi po Srbiji, po Evropi, po Rusiji, po Aziji... Dakle svetski političari su nule kao osobe, nule kao stručnjaci, nule kao vođe. Svi do jednog. Svi. I tu je kraj. Ne ulazim ovde u to ko navija za koju stranu (briga me više, iskreno). Već kažem da su psihijatrijski slučajevi koji svi skupa srozavaju ceo svet.
Просто је свака политичка елита дегенерација. Тако је било и у Риму, тако је било и на дворовима западне Европе, и код њих је елита у континуитету.
Jeste to oduvek tako ali je u zadnje vreme sve gore i gore. Ozbiljnija je bila politika u drugoj polovini prošlog veka. Ovo sad je sve na nivou vrtića i rijalitija. Ranije su se bar zentali i trudili da ne ispadnu majmuni pred kamerama, novinarima ili glasačima. Sada mrtvi ladni izlaze pred kamere drogirani, prave rijaliti cirkuse na binama (paćenik Milei), leče komplekse, nepripremljeni daju izjave, gube se... Sve bolid do bolida. Zato što smo globalno dozvolili da se sve relativizuje i da se nenormalno proglasi normalnim. I da se izgubi sram.