Šta je novo?

"Kvart64" [Stambeno Poslovni Kompleks | 60.598,60 m2 ]

A jel se zna šta će da bude na 2906/32?
Originalno je parcela pripadala Mazdi / Dipemu, ali je prodaga BG Investu, koji koliko vidim sa njihovog sajta uglavnom iskljucivo rade stambenjake:

Steta, bolje bi bilo da je poslovna zgrada :)

Ako se dobro sećam, dvorište nije ogradjeno? Kako će biti rešeno održavanje, pretpostavljam na račun stanara? Koliko će to otprilike da optereti cenu održavanja zgrade? Deluje solidno veliko, u širinu oko 40m po mojoj proceni? Zna li se tačno?

Ako se dobro sećam, dvorište nije ogradjeno? Kako će biti rešeno održavanje, pretpostavljam na račun stanara? Koliko će to otprilike da optereti cenu održavanja zgrade?
Dvoriste nije ogradjeno jer urbanistickim planom nije dozvoljeno (pricali smo i ranije o tome zasto nije mogao biti kondominijum projekat).
Na racun stanara da, ne verujem da ce nesto drasticno da optereti cenu odrzavanja zgrade sa obzirom na broj stanova koji deli to dvoriste.

E sad nadam se da ce komsije unaokolo koji ce dolaziti sigurno u dvoriste imati obzira prema istom, no to cemo videti kroz koju godinu tek.

Deluje solidno veliko, u širinu oko 40m po mojoj proceni? Zna li se tačno?
Ja sam nekim preklapanjem slika satelita i A3 slike trenutnog gradilista dobio 40~45m u sirinu i oko 100~120m u duzinu (ne mogu lepo ocenim puteve).
Doduse verovatno ima u nekom dokumentu tacne dimenzije, ali da, prilicno velik park u odnosu na okolinu.

50 ari… Ima tu dovoljno mesta da se napravi strašan parkić…

Pardon, izmedju 80-100m2 u duzinu ide, nisam izvalio da google maps spaja duzine merenja 😅
Ali svakako oko 40 ari bi rekao da ce biti, nadajmo se da ce ga lepo srediti :)

Pa, necemo morati da gledamo u dvoristu gradiliste, a oko nas je druga prica 😂
Terminal 10, parcela pored, hotel iza grede, pupinova, FOB kad se srusi.... bice tu dosta mehanizacija i prasine / buke kako god se okrene
Ma to svakako, meni je najbitnije da neće radnici tumarati po kompleksu i garaži, makar ne u nekom dužem vremenskom periodu. Pre kupovine sam se pomirio sa činjenicom da će okolina biti aktivno gradilište još mnogo leta. Mada do 2027 računam da će Terminal isto biti gotov, a verujem i da će Pupinova palata faza 1 do tada biti u poodmakloj fazi.

2030 istice Dekatlonu ugovor sa Rodom, tako da je moguce da ce te godine krenuti zamena Rode za nov sadrzaj (bilo to novi trzni centar ili poslovno / stambeni prostor).
Po meni 5-7 godina za okruzenje definitivno (zavrsetak Pupinove palate, i parcela preko puta Airport Gardena ka Rodi, pocetak FOB-a i bulevar), a 10 godina za IMT i ceo FOB / Rodu.

2030 istice Dekatlonu ugovor sa Rodom, tako da je moguce da ce te godine krenuti zamena Rode za nov sadrzaj (bilo to novi trzni centar ili poslovno / stambeni prostor).
Po meni 5-7 godina za okruzenje definitivno (zavrsetak Pupinove palate, i parcela preko puta Airport Gardena ka Rodi, pocetak FOB-a i bulevar), a 10 godina za IMT i ceo FOB / Rodu.
Zar nije neko ovde pisao da ostaje Roda. Mislim da kidaju od posla, kad god odem u Rodu, Dechatlon, Jysk, Uradi Sam, prodjem pored Gigatrona sve ima dosta ljudi uvek. Walter prepun. deluje mi da moze i ovako da im se isplati da postoje tu. Ceo kvart i radnici iz airport city-ja idu tu.
Kolega je cuo ali nazalost ne znam ko mu je rekao da je ta Roda tu najprofitabilnija u Srbiji. Deluje da je istina posto je jako frekventna.

Zar nije neko ovde pisao da ostaje Roda. Mislim da kidaju od posla, kad god odem u Rodu, Dechatlon, Jysk, Uradi Sam, prodjem pored Gigatrona sve ima dosta ljudi uvek. Walter prepun. deluje mi da moze i ovako da im se isplati da postoje tu. Ceo kvart i radnici iz airport city-ja idu tu.
Kolega je cuo ali nazalost ne znam ko mu je rekao da je ta Roda tu najprofitabilnija u Srbiji. Deluje da je istina posto je jako frekventna.
Pa to zavisi od vlasnika parcele i Rode, i da li misli da mu se finansijski vise isplati ili ne da gradi tu nesto drugo ili da izdaje prostor zakupcima.
Po meni bi bilo super da ostaje Roda ali da se dodatno prosiri i renovira. Par ljudi je reklo da ostaje a par da se ne zna sta ce biti posle 2030, mislim da cemo tek za 5 godina znati sigurno :)

Inace tu postoji Ikea studio za planiranje, on je mali i nebitan. Sada vidim da su uzeli lokal manji naravno ali bice izlozene sobe i neki primerci u drugom lokalu, tj preko puta.

Ikea je navodno pokusala da ima nekoliko centara u Srbiji ali SNS im nije davao parcele i sabotirao ih. Bice zanimljivo koliko toga ce stati u ovu manju radnju. I sta ce im biti prioritet da stave na rafove, posto definitivno ne mogu sve.

Roda ima površinu od oko 23,0000m2 bruto, prosečan GLA (% koliko toga moze da se renta) je od 65-75% toga, znači u najboljem slučaju 17,500m2. Prosečna cena po nekim izveštajima u Beogradu je između 30 i 50 EUR po m2 za lokale, hajde da uzmemo sredinu od 40 EUR, znači Roda mesečno prihoduje otprilike 700,000 EUR. Od toga treba oduzeti trošak rental ofisa, poreza - pretpostavljajući da održavanje i energiju plaćaju zakupci.

Poređenja radi, SOUL 64 ima oko 180,000m2 bruto površine i ja verujem kada se sve faze završe da će tu biti 700-800 novih stanova. Samo u Fazama I i II se gradi oko 500 stanova, garažnih mesta mislim da će biti preko 1000. Kada se tržišne cene ubace u ovu računicu, deluje mi vrlo isplativo za investitora.

Dokle god potražnja postoji, mislim da će biti no-brainer da se uradi re-development Rode. Inače postojali su neki planovi i 2014. da se Roda proširi: https://www.beging.rs/project-collection/roda-shopping-center

Pa prica se da grand star planira hotel i stambeni objekat na parceli 2906/58

Pogledajte prilog 234799

Da ce odmah rusiti / rascistiti do kraja zgradu ovu sada zbog toga.
A za parcelu 2906/32 je podnet zahtev za lokacijske uslove tako da ce i to uskoro da krene.
Ako dobro tumačim ovu mapu, spoljna strana lamela F i E gledaće na taj budući hotel?

Roda ima površinu od oko 23,0000m2 bruto, prosečan GLA (% koliko toga moze da se renta) je od 65-75% toga, znači u najboljem slučaju 17,500m2. Prosečna cena po nekim izveštajima u Beogradu je između 30 i 50 EUR po m2 za lokale, hajde da uzmemo sredinu od 40 EUR, znači Roda mesečno prihoduje otprilike 700,000 EUR. Od toga treba oduzeti trošak rental ofisa, poreza - pretpostavljajući da održavanje i energiju plaćaju zakupci.

Poređenja radi, SOUL 64 ima oko 180,000m2 bruto površine i ja verujem kada se sve faze završe da će tu biti 700-800 novih stanova. Samo u Fazama I i II se gradi oko 500 stanova, garažnih mesta mislim da će biti preko 1000. Kada se tržišne cene ubace u ovu računicu, deluje mi vrlo isplativo za investitora.

Dokle god potražnja postoji, mislim da će biti no-brainer da se uradi re-development Rode. Inače postojali su neki planovi i 2014. da se Roda proširi: https://www.beging.rs/project-collection/roda-shopping-center
Istina ako budu stanovi veca je zarada ali ako ostane TC onda uvek kaplju pare :D
Mada naravno nasi investitori vise vole odmah kes sada.

Istina ako budu stanovi veca je zarada ali ako ostane TC onda uvek kaplju pare :D
Mada naravno nasi investitori vise vole odmah kes sada.
Kaplje njima i sa stambenim zgradama. U Soul64 su prva dva sprata, tj prizemlje i galerija, ostavljeni za poslovne prostore. Usudio bih se da kažem da će čak možda i više zarađivati od rentiranja tih lokala nego što su dobijali od rente Extra centra koji je srušen.

Bio sam danas u oglednom stanu i baš sam prijatno iznenađen materijalizacijom. Posebno visinom prozora i samom stolarijom. Parket i keramika isto lepo odrađeni.
Što se tiče indikatora temperature na zidu on služi za kontrolisanje klima. Za podešavanje temperature radijatora se koriste termo glave.

Evo i slika hodnika, ne sećam se da je neko kačio.

Prilozi

• IMG_2828.jpeg
    IMG_2828.jpeg
    58,6 KB · Pregleda: 182
  • IMG_2833.jpeg
    IMG_2833.jpeg
    59,2 KB · Pregleda: 182
Bio sam danas u oglednom stanu i baš sam prijatno iznenađen materijalizacijom. Posebno visinom prozora i samom stolarijom. Parket i keramika isto lepo odrađeni.
Što se tiče indikatora temperature na zidu on služi za kontrolisanje klima. Za podešavanje temperature radijatora se koriste termo glave.

Evo i slika hodnika, ne sećam se da je neko kačio.
Jedno pitanje, jesu stavili mozda negde ulazna vrata i broj? Ako da, da li imas mozda sliku koju?

Ulazna vrata su stavili na neke stanove ali nisu broj. Iznad gde broj treba da stoji je zalepljen neki najlon(moguce da je iza njega).
Jedan clan mi je slao video gde se jasno vide ulazna vrata, jos onda kada su poceli sa pokazivanjem. Cudno mi je da ih nije bilo kada si ti gledao. 😁
Nazalost nisam slikao.

Ulazna vrata su stavili na neke stanove ali nisu broj. Iznad gde broj treba da stoji je zalepljen neki najlon(moguce da je iza njega).
Jedan clan mi je slao video gde se jasno vide ulazna vrata, jos onda kada su poceli sa pokazivanjem. Cudno mi je da ih nije bilo kada si ti gledao. 😁
Nazalost nisam slikao.
Slika je izvucena iz klipa pa se ne vidi najbolje. Takodje u gornjem desnom uglu vrata pise broj stana, nazalost to se ne vidi na ovoj slici

Prilozi

• IMG_5935.jpeg
    IMG_5935.jpeg
    51,7 KB · Pregleda: 181
Vrh