Šta je novo?

Železnice - infrastruktura

кр****. Пријавите сви овај видео да га уклоне како другим клинцима дебилима не би падало на памет да се играју са животом овако. кр****.
 
Ne podržavam ovo svakako jer se pitam da li su više hrabri ili ludi verovatno i jedno i drugo.
Kadrovi snimanja su inače zanimljivi.
Ipak se pitam kako ih nije udario strujni luk jer su baš blizu kontaktnog voda ma da deluje da ipak znaju sta rade i da su prostudirali polozaje i kretanje.
 
Ne podržavam ovo svakako jer se pitam da li su više hrabri ili ludi verovatno i jedno i drugo.
Kadrovi snimanja su inače zanimljivi.
Ipak se pitam kako ih nije udario strujni luk jer su baš blizu kontaktnog voda ma da deluje da ipak znaju sta rade i da su prostudirali polozaje i kretanje.
Dokle god ne prilaziš na rukohvat od delova iznad izolatora, bezbedan si od struje.

Iz kadrova izgleda kao da može rukom da dohvati drugu stranu voza, a zapravo je širina vozila 2,8 m. Znači od ivice vozila do centralnog preveza ima 1,4 m.
Od gornje ivice vozila do kontaktnog provodnika ima oko 1 m, sa time da je KP takođe u sredini vozila i da on sedi na platformi koja je 20ak cm niže.
Od mesta gde on stoji do pantografa ima oko 1 m, mada je teško proceniti jer su skice KISS na netu slabe. Svakako je između njega i pantografa ovaj motor (sa ventilatorom?).

I pored toga mislim da moraš da budeš ozbiljan mentol da bi ovako nešto uradio, jer pored toga što postoji opasnost od električnog udara, voz se kreće brzinom od 200 km/h.
Možeš da se oklizneš, ili može da padne malo šljunka sa kipera koji prelazi preko nadvožnjaka i ti si mrtav čovek...
 
Gledajući mu instagram profil čini se da ipak ima određeno "iskustvo" u ovome uzevši u obzir da ima snimaka od Maroka do Uzbekistana na ovakvim vozovima. I dao bih glavu da je Rus, a ne domaći lik. U svakom slučaju i pored svega toga baš veoma opasno i svi ti disclamer-i na početku videa da je ovo samo u informativne svrhe ne pokušavajte ovo deluju banalno i neuverljivo. Ovaj lik možda i ima neko znanje šta kako treba raditi i stepen iskustva, ali svakako ovo može videti neki lokalni klinac i pokušati da imitira i da on proba i nažalost da pogine.
 
Doček Orijenta u Nišu početkom 50tih.
FB_IMG_1699202694507.jpg
 
Можда не би било лоше око нове станице Бешка покупују њиве у све испреоарцелише у ново насеље са малим центром уз саму станицу.
Pristupni put za stanicu Beška iz smera Beške je trebao da ide trasom stare pruge, ovako samo kruži bez veze... Mogli su i novi put za Čortanovci da izgrade na trasi stare pruge...
 
Ovo što se desilo danas na relaciji Zaječar-Prahovo Pristanište je tragikomično!
Naime tokom perioda od 31. Oktobra do 9. Novembra je produžen zatvor pruge sa zamenskim prevozom, međutim odlučeno je još ranije da se održava jedan par vozova redovno u 16:35 iz Zaječara, odnosno 19:30 iz Prahova, s tim da onaj jutarnji i podnevni idu busom.

E pa verovali ili ne, imbecili danas nisu imali raspoloživi DMV za taj jedan jedini par u 16:35 i povratni u 19:30 iz Prahova, jedan je*******eni polazak dnevno ne mogu da ispoštuju!!!!:mad::mad::mad:
Da bude još grđe nisu se ni potrudili da nahvataju vozača Moto Boema da on obavi taj polazak kao što je vozio jutarnji, bus stoji ispred stanice, al jok džaba!
Zbog ovoga mnogi srednjoškolci sa sela i iz Negotina nisu mogla da stignu do Zaječara, sutra će zakasniti u školu!!!

Bruka i sramota, i ko bre stoji više iza ovih 🐩🐩🐩 u Zaječaru živo me zanima, ovo je dno dna?!:rolleyes::mad:
 
Pogledajte prilog 179256Pao prvi za slobodu.
Usra še ga u TPS-u.

кр****. Пријавите сви овај видео да га уклоне како другим клинцима дебилима не би падало на памет да се играју са животом овако. кр****.
+1
Svake godine bude po nekoliko takvih likova koji ginu po prugama u Srbiji.
Suvo vreme i izuzetan procenat sreće.
Da, vlaga povećava rastojanje na kome je moguć probojni luk. Mnogo je to blizu, lako može da baci luk.
Ima likova koji prave cirkus na aerodromu, npr. popnu se na krilo. Takvi dobijaju ozbiljne kazne i tretiraju se kao teroristi. Ne znam zbog čega se sve to toleriše na železnici. Taj koji se vere po vozu ili crta grafite može da napravi nešto mnogo ozbiljnije.
 
Ljudi, svako selo koje je zavisilo od autobusa je nestalo...
Nisi u pravu. Velika većina sela u Srbiji zavisi od autobusa, pa mnoga žive.
Zapravo retka su sela koja zavise od voza.
Železnica u prigradskom saobraćaju ima smešno malo putnika.
Prijavio, videcemo koliko ce trebati YT da reaguje.
Verovatno neće reagovati jer je video ograničen po uzrastu i ne vidi se nasilje.
...bitno da se sise ne vide.
 
Da, raspisan je tender za skidanje grafita. Sa RVR i vagona će se skidati samo sa prozora i oznaka (osim u slučaju ako su garnitura ili vagon bili čisti pre sklapanja ugovora), dok će se sa ostalih u potpunosti skidati grafiti.
Ovo se odnosi i na vagone?
 
Da, skidaju se garfiti i sa vagona, ali samo delimično, kao i kod RVR-a.
 
Subotica centar, 06.11.'23.

Gotova armatura, pripreme za betoniranje. Moguće da će već danas betonirati ploču. Dvojica na slici nabadaju smeće, da ne bi ostalo u betonu.
Radi se na uklanjanju starih koloseka.
Dizelka koja je zaronila u zemlju još nije pomerena iako je tu na gradilištu masa kranova koji bi mogli da je vrate na kolosek.
20231106_131244.jpg

20231106_131059.jpg

20231106_131146.jpg

20231106_131152.jpg
 
Ako sam dobro shvatio, dizelka je ispala sa koloseka koji je uklonjen? Kako se to desilo
 
Koliko sam video sa nekih slika od ranije, zaorala je zemlju tako da je verovatno sišla sa novog koloseka u zemlju. Prebačena na loš kolosek ili loša procena MV.
 
Vrh